Etherische oliën

Etherische oliën, ook wel essentiële of aromatische oliën genoemd, zijn kleine druppels vluchtige, olieachtige vloeistof, die overblijven na destillatie en persing van de verschillende delen van planten, bloemen, vruchten, kruiden,… Ze bevatten dus zuivere, geconcentreerde plantenenergie. Meer nog, ze bevatten de levenskracht van de plant. Tijdens de aromatherapie massage worden de etherische oliën toegevoegd aan een natuurlijke en zuivere basisolie.

Elke etherische olie heeft zijn specifieke eigenschap: ontsmettend, ontgiftend, activerend, harmoniserend, hormoonachtige of energetisch. De meeste etherische oliën bezitten een brede waaier aan eigenschappen die elkaar overlappen. Hierdoor kunnen ze dus een beginnend ziekteproces helpen keren en kunnen ze ook helend werken bij bepaalde specifieke gezondheidsklachten (meer lezen…). Welke etherische oliën bij de aromatherapie massage worden gebruikt, bekijken we samen in functie van jouw noden en wensen.

Een regelmatige toepassing van etherische oliën, onder meer via massage, kan zowel de stemmingen, de huid, als de gezondheid in het algemeen verbeteren. Etherische oliën stimuleren de levenskracht en het zelfgenezend vermogen van de mens.

Etherische oliën bieden een mooie aanvulling en ondersteuning bij de reguliere geneeskunde.