Holistische werking

Aromatherapie massage is een holistische massage doordat ze zowel op de geest en de gemoedstoestand als op het lichaam van de mens inwerkt. De etherische oliën hebben immers een tweevoudige werking.

Enerzijds werkt het inhaleren van de geur (de aroma) in op het onderste deel van de hersenen dat het centrum is voor emotieverwerking (het limbisch systeem van de hersenstam). Onbewuste gevoelens zijn in dit limbische systeem opgeslagen en we kunnen ze met etherische oliën losmaken en veranderen. De aroma’s van de etherische oliën beïnvloeden dus de psyche van de mens en zorgen daarbij voor het herstel van ons psychisch evenwicht. Zo hebben ze een positieve werking bij tal van emotionele problemen zoals depressie, angst, nerveuze spanningen, woede, lusteloosheid, verdriet, overgevoeligheid, ongeduld, irritatie, paniek,…

Anderzijds worden de etherische oliën via de massage opgenomen door de huid, waardoor de werkzame stoffen op de huid zelf, en via de huid in de bloedbaan terecht komen. Hierdoor kunnen therapeutische effecten ontstaan bij huidproblemen en bij problemen op het vlak van de verschillende lichaamsstelsels (met name het zenuwstelsel, het spijsverteringsstelsel, het ademhalingsstelsel, bloed- en lymfestelsel, immuniteit, spier- en beenderstelsel, de urinewegen, het endocriene stelsel,…).